Timpul vindeca …

1450

Cand mi-am zdrelit de bunavoie unghiile incercand sa dau jos oja permanenta cu penseta si baie de acetona, am ras cred ca minim vreo doua straturi de unghie (penseta fiind pe post de unealta de impins oja… i know..dumb). Binenteles ca a trebuit sa astept vreo trei luni sa se refaca total. Timp in care imi ascundeam mainile pe te miri unde (prin buzunare, evident..ma refeream la te miri prin ce buzunare)

Ca fapt divers, cu ocazia asta am aflat si ca unghiile cresc in medie 3 mm pe luna si au nevoie intre 3-6 luni pentru a se reface complet (unghiile de la maini) si 12-18 luni pentru cele de la picioare. Rata de crestere depinde de varsta, sex, sezon (vara cresc mai repede decat in orice alt sezon.. normal, tocmai vara, cand umbli cu deshtele la vedere), dieta, factori genetici etc.

As fi vrut sa am inspiratia sa fac un .gif ca cel de mai jos, sa las posteritatii procesul de regenerare a unghiilor mele. Cum nu m-a dus mintea, o sa consider ca poza de mai jos e un surogat pentru ceea ce mi-as fi dorit. Cele din imagine s-au vindecat in aproximativ 2 luni

sursa


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-16521314-3