Paine fara gluten

2777

Teoretic spus paine, ca aduce mai mult a biscuiti sarati. Dar cand incepi o dieta sau mentii un stil de viata sanatos, painea e prima care zboara din previziunile trimestriale. Face echipa cu pastele, cartofii si orezul in trenul cu destinatia “no low carb land”.

Multa lume inlocuieste painea cu celebra Wasa, stiti voi, pesmetul acela crocant. Dar mai sunt unii care pe langa paine, au renuntat si la gluten.. si lactate.. si.. si la altele. Oameni ca mine.

Acestea fiind spuse, sa trecem la cadrul urmator din filmul “lose weight or die trying”. O fetita roza, cu parul proaspat spalat si nearanjat, haine recent culese de pe suportul de intins rufe si cu un optimism frate cu pesimismul. Adica eu, printre raioanele de la Carrefour, plina de sictir pentru toate alimentele. Parca nimic in ziua de azi nu mai are gust. Dintre mii de produse, nici una nu imi face cu ochiul si nu ma invita sa o rapesc, sa fugim in lumea larga, pana cand digestia ne va desparti.

Ma opresc la raionul Bio (cum altfel?) .. zeci de produse din categoria junk bio (ciocolatele cu zahar rafinat, dar tot zahar; lapte de soia cu efecte nedorite; biscuiti bio cu faina alba si nutreturi etc etc.

Slow Motion: defiland pe podiumul alimentelor sanatoase, ultima creatie Victoria’s Food.. deschide colectia dietei de iarna: painea fara gluten.

    

Si acum sa revenim la realitate si detalii tehnice: 11 lei si gust de pufuleti. Nu glumesc, chiar are gust de pufuleti. Pe de o parte e bine, ca e delicioasa si nu risc sa mananc o punga intreaga (ca in cazul pufuletilor) si sa irosesc calorii (o felie are 3,9 carbs, cam la fel ca o felie de wasa). Dintr-un alt punct de vedere, e risipa de bani. As putea sa imi iau o punga de pufuleti (de zece ori mai ieftina, si sa mananc doar 5-10 pufuleti la o masa). Daca as avea ambitie. Dar nu am.

Evident, nu are numai faina de porumb, contine si faina de amaranth, orez si mazare galbena. But whateva, e buna. Si nu are gluten.

Un mic dezavantaj ar fi ca are zahar. Adevarat, ultimul pe lista, deci insignifiant, mai ales raportat la o felie, dar ar fi fost super sa nu fie deloc.

Per total, fu tasty :-))


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-16521314-3