Evolutia cosmeticii

1124

Rascoleam internetul in cautare de praf de zane pentru un experiement (nu am gasit o sursa viabila inca) si am dat peste un infografic dragut care merita comentat (o metoda grozava de a retine informatia dupa parerea mea, avand in vedere ca timpul mediu de concentrare asupra unui subiect a scazut de la 12 minute la 5 de secunde – tot dintr-un infografic citire)

Dar sa revenim si sa comentam pe scurt ce am invatat azi:

– prin anii 1500 BC se folosea glaspapirul pentru exfolierea pielii (ca tot vorbeam in articolul trecut de smirghel).. se ducea femeia la salon si cerea o microdermabraziune si aia o frecau cu glaspapir :D .. sper ca nu era scump tratamentul si oricine si-l putea permite.

– grecii antici faceau o baie de ulei de masline (neincins, sper) si apoi se tavaleau prin nisip pentru protectie solara si incetinirea imbratranirii.

– Cleopatra facea baie in lapte .. asta e deja can-can. Toata lumea stie cum o ardea Cleopatra.

– In Evul Mediu, femeile faceau baie in vin ca sa aiba pielea catifelata.. intrebarea mea e daca mai si gustau din ea :D

– in 1920 a fost descoperit benzoyl peroxide pentru tratamentul acneii, desi mai tarziu s-a dovedit a fi daunator pielii si potential carcinogen. Nu stiu ce sa zic despre asta, nu cred ca e adevarata, altfel nu mai era comercializata si in zilele noastre. Cititi AICI despre Benzoyl Peroxide

– in 1930 acneea era legata de virginitate. Ce inseamna un viral bun… 82 de ani de cand e in top.

– in 1936 fondatorul L’Oreal  (Eugene Schueller) a inventat protectia solara. Cinste lui !

– in 1960 au inventat retin-a pentru lupta impotriva acneii. L-am folosit si eu, nu mi-a placut neam. La un moment dat aveam fata rosie ca fundul unui babuin. In 1980 s-au gandit sa lanseze si Accutane. Tot pentru acnee. Si cu “mici efecte secundare”

Va las sa va delectati cu originalul si sa cititi si restul de informatii care merita toata atentia :)


Comments

  • aia cu uleiul de masline sigur mi-ar place !

    coco 25 June 2012 11:00

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-16521314-3