Bookmarks #5 – Zaharul imbatraneste?

1517

Mentionam la articolul Beauty Facts ca zaharul imbatraneste pielea, printr-un proces numit glicare. Nu am dat mai multe detalii, insa revin acum cu mai multe informatii. Colegii de la Cosmetiquette au realizat un articol foarte edificator pe acest subiect, articol pe care va invit sa il cititi AICI.

Glicarea proteinelor este un proces prin care zaharul este captat de proteine, carora le degradeaza structura. Colagenul si elastina, esentiale pentru frumusetea pielii, sunt doua dintre proteinele cele mai afectate de zahar

Din tot articolul, paragraful meu preferat, este…

Daca ar fi sa cream o analogie, ne putem gandi la colagen ca la o saltea ce sustine pielea, iar la elastina ca la o retea de arcuri ce-i confera elasticitate. Daca zambim sau ne incruntam, aceste doua proteine vor face ca pielea sa revina la loc. Zaharul ataca insa aceste proprietati, diminuand drastic elasticitatea. In lipsa lor, ridurile de expresie pot ramane vizibile.

Pe langa informatiile pretioase din articol, am mai gasit si un inforgrafic foarte interesant, care ne ajuta sa intelegem mai bine fenomenul. Fiind un subiect destul de greu de digerat (hey, nu toti suntem medici), intotdeauana e binevenita o schema simplificata :)

 

sugar-in-skincare2

sursa

 


Comments

 • Refuz sa am incredere atunci cand se pune virgula intre subiect si predicat.

  dracsor 9 September 2013 22:22
  • Grammar nazi much? Daca ai fi intrat p articolul original, ai fi observat ca am preluat gresit din articol, paragraful fiind mai mare. But hey, de ce sa te obosesti sa atentionezi frumos cand poti fi ironic? In alta ordine de idei, multumesc, am corectat

   adiana 10 September 2013 9:13
 • Foarte informativ articolul.Imi plac posturile tale despre cum sa prevenim imbatranirea pielii. Japonezele se pricep cel mai bine la chestia asta, recent am vazut online o femeie din Japonia care avea peste 40 ani dar inca arata ca o pustoaica. Femeile de acolo arata mai tinere decat restul ,dar tipa asta arata prea “fresh” la 42-43 ani pana si pentru ei.

  Cristina 10 September 2013 12:01
  • Da,da, am fazut si eu un articol despre ea, arata foarte fresh, cum spui si tu:))

   adiana 10 September 2013 22:14

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-16521314-3