Bookmarks #4 – Ciclul Menstrual si Ovulatia pe Intelesul Tuturor

1642

Aproape ca uitasem de categoria de recomandari pana am dat astazi peste niste insemnari mai vechi. Vroiam de mult timp sa recomand un blog medical, al carui autor este (sau era, ca nu stiu daca a absolvit) student la medicina (ginecologie mai exact..)

Sunt multe articole interesante si trebuie sa recunosc ca pe vremuri citeam fiecare noua postare. Intre timp, life happened… citesc cand si cand.

Recomandarea mea de astazi este un articol la care ma intorc mereu cand simt ca mi se estompeaza cunostintele si uit notiunile elementare legate de ciclul menstrual: Ciclul menstrual si Ovulatia pe intelesul tuturor

Este un articol foarte bine structurat si care m-a facut sa inteleg cu adevarat cum “functioneste” aparatul reproducator feminin.

Eliminam din start un factor de confuzie: ciclul menstrual se desfasoara independent de datele calendaristice, cu alte cuvinte: prima zi a ciclului menstrual nu este echivalent cu prima zi a lunii calendaristice, ciclul menstrual putand incepe in orice zi a lunii. Evenimentul care anunta inceperea unui nou ciclu menstrual este reprezentat de menstruatiei, prima zi a menstruatiei fiind prima zi a ciclului menstrual.

Ciclul menstrual are 2 faze principale: faza foliculara si faza luteala, intre ele avand loc ovulatia (fazele se mai numesc pre, respectiv post ovulatorii). Pentru o intelegere mai buna….. [pentru citirea integrala a aarticolului, click AICI]

ciclul-menstrual-si-ovulatia

Va super recomand blogul contraboli.ro nu numai pentru articolul mentionat mai sus ci pentru toate temele abordate. Nu are rost sa enumar cate articole mi-au placut de acolo, ar insemna sa fac o lista kilometrica. Va las sa descoperiti singure :)


Comments

 • SI mie imi placea blogul lui, dar posta cam rar :) Din cate stiu a terminat medicina (imi scape daca si-a ales gineco) si profeseaza undeva prin UK.

  cristina 11 January 2013 15:57
  • Nici eu nu mai stiu daca ginecologia, dar asa imi amintesc di niste posturi mai vechi :)

   adiana 12 January 2013 13:35
 • Foarte faina recomandarea, multumesc! :)

  Sadie 11 January 2013 17:10
  • cu mare placere, sper sa ti se para blogul la fel de util cum mi se pare mie

   adiana 12 January 2013 13:35

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-16521314-3