Bookmarks #3 – Atentie! Cosmeticele sunt pline de chimicale!

1373

Am postat ieri pe pagina de Facebook a blogului un link catre un articol foarte interesant. Un blog descoperit recent si al carui articol m-a facut sa exclam “fix asa gandesc si eu”.  M-am gandit ca e o idee buna sa postez si aici un mic teaser din articol, sa va trezesc interesul :)

Pe mine, recunosc, m-a cucerit titlul. Daca nu avea un titlu atat de bine ales, nu cred ca intram sa citesc. Felicitari autoarei!

 sursa

Iata cateva fragmente care m-au facut sa citesc toata polologhia de articol (eu sunt genul de persoana care nu se poate concentra asupra unui articol daca e prea lung). Daca nu ma cucereste de la inceput, slabe sanse sa il citesc pana la capat.

Este groaznic, nu-i aşa? Corporaţiile vor să ne otrăvească, pentru ca apoi industria farmaceutică să ne vândă medicamente care, ştim cu toţii, nu, sunt facute ca să ne dea dependenţă şi să ne îmbolnăvească. Iar industria cosmetică este responsabilă pentru toate cancerele din lume, pentru toate dermatitele, pentru orice coş ne iese pe nas. Pentru bebeluşii urangutani al căror mediu este defrişat pentru a face loc pădurilor de palmieri. Pentru poluarea apelor, a aerului, a mâncării. A, şi pentru inocenţa cu care am intrat parcă cu toţii în această imensă şi absurdă teorie a conspiraţiei. Pentru că toate cosmeticele conţin chimicale toxice şi dăunătoare, mai puţin cele hand made , naturale, fără conservanţi.

apoi mi-a placut partea asta

Bicarbonatul de sodiu, atat de natural şi de folosit pe post de absorbant de mirosuri, de modificator de pH, de agent de curăţare a dinţilor, are o formulă chimică (NaHCO3) şi se poate obţine foarte natural, printr-o reacţie chimică între clorura de sodiu (NaCl), amoniu (NH3) si dioxid de carbon (CO2) – şi nu e singura reacţie chimică. In puţine cazuri se poate mina industrial din depozite din Eocen (adică cândva prin paleogen).

si asta

Glicerina este considerata naturala dar dacă citeşti pe etichetă glycerol spui că e “chimicală”. Câte din aceste persoane ştiu că glicerina însăşi este la baza trigliceridelor? Dar stai! Glicerolul  trebuie să fie rău, pentru că se foloseşte la fabricarea antigelului, sau a nitroglicerinei, sau a glycerin trinitrate, care este unul din ingredientele prafului de puşcă! Ce-o fi în mintea noastră, să folosim un astfel de ingredient?! Şi nu am spus-o pe aia mai rea: glicerina este un alcool!!

Daca v-a convins si pe voi, puteti citi articolul integral AICI

 


Comments

  • Stiu la ce te referi! E un sentiment ft placut cand gasesti pe cineva cu aceleasi conceptii, idei si temeri ca si tine. Mai ales cand lumea te face obsedata de cosmetice, vitamine si incrediente (my case)! De aceea imi place asa mult sa te citesc :)

    Adelina 5 September 2012 13:02
    • vaaai, deci comentariul tau mi-a inseninat ziua :D thank you !!!!

      adiana 5 September 2012 13:02

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-16521314-3