Bookmarks #2 – De ce barbatii nu au celulita

1738

Articolul la care fac referire de data asta e nou-nout si a vazut lumina zilei azi dimineata. Nici nu am terminat bine de citit ca l-am pus la bookmarks, atat de misto mi s-a parut. Articolele de pe getfit.ro devin din ce in ce mai bune si pe intelesul tuturor. Desi sunt fan al site-urilor lui Cristian Margarit de ani buni, abia in ultima vreme am prins drag de siteul general (pana acum frunzaream blogul si forumul). Sper sa o tina tot asa ca avem numai lucruri bune de invatat.

Si cum blogul meu tine mai mult de beauty si women stuff, va aduc la cunostinta doar articole de interes feminin :) Articolul integral poate fi gasit pe siteul getfit: De ce femeile au mai multa celulita?”

1. Femeile au mai multa celulita decat barbatii din cauza diferentelor hormonale

Se pare ca pe langa genele responsabile de aparitia celulitei (exista si femei care nu fac celulita), un factor important este estrogenul. In unele cazuri estrogenul poate afecta direct colagenul din piele si articulatii, aceasta fiind si o explicatie pentru care femeile sunt mai predispuse catre anumite boli autoimune (colagenoze). Excesul de estrogen (xenoestrogeni) din mediul de viata al omului modern face ca celulita sa apara din ce in ce mai mult si la adolescenti si chiar si in randul barbatilor uneori.

2. Femeile au mai multa celulita decat barbatii din cauza diferentelor de structura ale pielii …

 


Comments

 • foarte interesant, nu stiam. deci la barbati colagenul este mai degraba ca o “plasa”, pe cand la femei sunt niste fibre neconectate intre ele., Asta explica, nu-i asa, efectul de “coaja de portocala”

  Sânziene şi Mătrăgună 30 August 2012 15:26
  • yap, am fost foarte dezamagita cand am aflat.. A stricat Dumnezeu orzul pe gaste, ce le trebua barbatilor piele ferma.

   adiana 30 August 2012 15:46
 • foarte interesant, nu stiam. deci la barbati colagenul este mai degraba ca o “plasa”, pe cand la femei sunt niste fibre neconectate intre ele., Asta explica, nu-i asa, efectul de “coaja de portocala”

  SC"nziene Ei MDtrDgunD 30 August 2012 15:26

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-16521314-3