Bio vs Regular

1634

Sunt mare fan produse naturale/bio/eco/organice. Atunci cand nu sunt luata de fraiera.

Am vazut ca tot ce e bio e la moda, insa efectiv piata asta o ia razna. Spunea bine Cristian Margarit cand numea anumite produse “junk bio”. Lupta se da astazi intre budinca de vanilie de la dr. Oetker si budinca de vanilie de la Byodo.

Sa incepem intai cu pretul: dr Oetker costa 1,2 lei la mega image (deci posibil 1 leu pe la metro) pe cand Byodo ma face sa scot din portofel 6,5 lei (sa spunem 6 lei pe la alte plafare mai ieftine sau magazine online).

Sa comparam si ingredientele zic, poate cea din urma contine urme de aur: dr Oetker are in compozitie amidon de porumb, aroma de vanilie, colorant betacaroten, iar Byodo contine Amidon de porumb, sare de mare, extract de vanilie

Deci cam aceleasi ingrediente, cu mentiunea ca unele sunt bio. Si ce daca sunt bio? oricum o sfeclesti ca bagi o cantitate maricica de amidon in tine, de ce tre` sa fie bio? Adica te porcesti pe bani mai multi. Un fel de bamboo culinar : )

De altfel, merita mentionat ca mare parte din produs o reprezinta amidonul. Ma gandisem ca poate nah, intre aroma de vanilie si extract de vanilie e diferenta, dar ingredientele astea doua sunt in proportie de 1-2%, sau cel mult sub 10% maxim.

Sa nu mai vorbesc de varianta de caramel, care suna exact asa: amidon de porumb, sirop de caramel (6,8%), maltodextrina, sare marina, pudra de cacao degresata, condimente, ulei de lamaie.

Foarte natural, ce sa spun.. ma intreb totusi ce inseamna “condimente” .. dar asta dupa ce ma lamuresc ce reprezinta de fapt “sirop de caramel”.

In fine, ideea e ca nu merita. Parerea mea personala este ca pentru o budinca nu se merita efortul de a cumpara bio. Cumparam budinca bio pe care o consumam din cand in cand, dar ne cumparam carne de pui de cea mai joasa calitate.

Ce vad eu bun in budincile astea: nu au zahar adaugat, asa ca poti lejer sa inlocuiesti cu indulcitorul preferat (erythritol, xylitol etc) si dintr-un rau mare devine un rau mai mic.

Choose wisely ladies !

P.S: varianta de caramel a iesit naspa tare.. nu are efectiv nici un gust.. cu atat mai mult de caramel.


Comments

  • mai bine deloc !

    coco 31 October 2011 10:45
    • amen!

      beautyrelated 31 October 2011 10:47

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-16521314-3