Multa vreme am asociat deshidratorul cu un instrument de gatit pentru vegani, raw vegani, vegetarieni si alte ramuri ale acestui cult/dieta/stil de viata (no offence). Imi place sa citesc bloguri vegane pentru ca uneori gasesc retete apetisante, pe care le incorporez in dieta mea, non vegana de altfel.
De curand am cumparat “gadget” de uscat alimente si prima incercare a fost celebrul beef jerky (pe la americani cica ar fi foarte apreciat..eu auzisem de el acum cativa ani rasfoind un forum strain de bodybuilding)
Cu inima indoita ca stric carnea de vita, am marinat bucatile de carne, le-am dat vreo doua zile la frigider ca sa imbibe bine si apoi le-am aruncat in deshidrator pentru 5-6 ore la 55 grade. Ce a iesit? Look for yourself:
Reteta pentru sosul in care marinati carnea e aproximativa: apa, 2 catei de usturoi, cimbru, sare si piper si ardei iute rosu. Se face o zeama cat sa acopere materia prima si se lasa la frigider la fezandat :) .. 2 zile asa.. timp incare mai intoarceti de pe o parte pe alta, ca se “inmoaie” bine.
Gustul e excelent. Seamana foarte bine cu un muschi file afumat, dar fara fum :). Cu cat este lasat mai mult la deshidratat, cu atat devine mai crocant. Adevaratul beef jerky este mai uscat. Asta e o tentiva care mie imi place mai mult si care poate inlocui cu succes mezelurile la micul dejun.
Bon appetit!
Foarte interesant. Recunosc ca nu auzisem nici de beef jerky nici de acel deshidrator.
Crezi ca merge si cu o alta carne?
sigur! exista si “fish jerky” :)) .. salmon jerky, orice.. daca nu ai deshidrator, merge si la cuptor, setat pe temperatura minima si lasata usa intredeschisa
Buna,
De unde pot cumpara un deshidrator?
Buna, eu l-am cumparat de la Metro Baneasa, insa cred ca se gasesc si la carrefour
vreaaaau…. am vrut sa imi cumpar ieri si in singurul loc unde am gsit la un pret acceptabil se terminase stocul CU O ZI INAINTE!!
ahaahah ce ghinion
vreaaaau…. am vrut sa imi cumpar ieri si in singurul loc unde am gsit la un pret acceptabil se terminase stocul CU O ZI INAINTE!!