Baton cu susan .. sugar free type

1397

Pe mine cand ma apuca damblaua, ma apuca asa bine, incat pana nu dau cu mucii-n fasole, nu ma las .. una din obsesiile mele culinare sunt batoanele cu susan.. as ¬†manca oricand, oricat, oricum. Doar ca pentru ochii care intalnesc si eticheta e clara incadrarea lor la capitolul “no no food”.. carbs cu grasimi, ce alta combinatie mai buna pentru colacei si aripioare ?

Am cautat prin comert variante de dieta, insa nimic. Intr-o zi ma chinuia prea rau talentul si s-a nascut reteta de mai jos :

 

– 60-65 gr seminte de susan
– 20 gr xylitol/erythritol
– 5 – 10 gr sirop de yacon (din pacate, numai cu xylitol nu merge.. )

– intr-un vas mic se pune xylitolul si siropul de yacon
– se amesteca la foc mediu spre mic pana se topeste xylitolul si se formeaza “balonase”
– se adauga semintele de susan si se mai amesteca 1-2 minute la foc mic
– se toarna pe o foaie de aluminiu unsa cu ulei si se lasa la racit (eu le bag chiar in congelator, ca nu am rabdare prea multa)
– se taie in forma dorita

p.s: semintele de susan au cam multi omega 6, but dammit, i love eating them


Comments

  • Salut! Cum e dulcele dat de xylitol/erythritol? eu am incercat extractul de stevie si sincer numai cu gustul dulce nu pot sa-l asociez, si acum zace in dulap sticluta, din pacate.

    elena 8 May 2011 9:53
    • erythritol imi place mai mult..xylitol are un mic aftetaste, din pacate.. iar stevia o folosesc doar la indulcit bauturi si cateva chestii simple, precum iaurt cu fructe pentru ca nu se preteaza la alte chestii mai complicate.. de asemenea mai e siropul de yacon care are indice glicemic mic si e destul de ok.

      beautyrelated 8 May 2011 17:10
  • sa-mi mai faci si mie zilele astea :D

    sor`ta 25 July 2011 18:27
    • :D buy me ingredients

      beautyrelated 25 July 2011 18:29

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-16521314-3