Pe mine cand ma apuca damblaua, ma apuca asa bine, incat pana nu dau cu mucii-n fasole, nu ma las .. una din obsesiile mele culinare sunt batoanele cu susan.. as manca oricand, oricat, oricum. Doar ca pentru ochii care intalnesc si eticheta e clara incadrarea lor la capitolul “no no food”.. carbs cu grasimi, ce alta combinatie mai buna pentru colacei si aripioare ?
Am cautat prin comert variante de dieta, insa nimic. Intr-o zi ma chinuia prea rau talentul si s-a nascut reteta de mai jos :
– 60-65 gr seminte de susan
– 20 gr xylitol/erythritol
– 5 – 10 gr sirop de yacon (din pacate, numai cu xylitol nu merge.. )
– intr-un vas mic se pune xylitolul si siropul de yacon
– se amesteca la foc mediu spre mic pana se topeste xylitolul si se formeaza “balonase”
– se adauga semintele de susan si se mai amesteca 1-2 minute la foc mic
– se toarna pe o foaie de aluminiu unsa cu ulei si se lasa la racit (eu le bag chiar in congelator, ca nu am rabdare prea multa)
– se taie in forma dorita
p.s: semintele de susan au cam multi omega 6, but dammit, i love eating them
Salut! Cum e dulcele dat de xylitol/erythritol? eu am incercat extractul de stevie si sincer numai cu gustul dulce nu pot sa-l asociez, si acum zace in dulap sticluta, din pacate.
erythritol imi place mai mult..xylitol are un mic aftetaste, din pacate.. iar stevia o folosesc doar la indulcit bauturi si cateva chestii simple, precum iaurt cu fructe pentru ca nu se preteaza la alte chestii mai complicate.. de asemenea mai e siropul de yacon care are indice glicemic mic si e destul de ok.
sa-mi mai faci si mie zilele astea :D
:D buy me ingredients