Baton caramel – Atkins

2032

Din pacate, piata produselor de dieta este foarte slab dezvoltata in minunata noastra patrie. Peste tot gasesti cam acelasi lucruri, iar de cele mai multe ori numai de dieta nu sunt. Acum  aproape un an am gustat prima data un baton Atkins si de atunci tot imi doream sa mai incerc si alte variante, insa nu se gaseau la noi. Nici in momentul de fata nu se gasesc, dar le-am redescoperit pe siteul iherb.

Pana in momentul de fata am gustat trei arome: brownie, cocos si caramel. Cel brownie mi s-a parut putin cam inecacios, nu cred ca o sa mai iau alta data. Batonul de cocos aduce foarte mult cu bounty, doar ca varianta fara zahar, iar aroma de caramel e momentan preferata mea. Ramane sa incerc toata gama si revin cu no 1.

Ce imi place la ele? pai in primul rand, faptul ca nu au zahar. La care se adauga faptul ca sunt low carb, avand cam 2 gr net de carbohidrati. Dupa cum stiti, Atkins este numele unei diete unde se impune o restrictie la carbohidrati. Ar fi fost ciudat ca produsele purtand numele lor sa fie altfel.

Dieta Atkins se aseamana foarte mult cu dieta keto, insa e o varianta mai comerciala, care poate fi interpretata. Cand nu sunt foarte stricta, imi place sa spun ca urmez Atkins. Cand sunt constiincioasa, se numeste ca tin keto :). In momentul de fata sunt doar un tren deraiat: mananc de toate, oricand, oricum.

Revenind la batonul Atkins, are ca ingrediente urmatoarele:

Milk chocolate flavored coating (maltitol, chocolate liquor, cocoa butter, sodium caseinate, milk fat, soy lecithin, sucralose, natural and artificial flavors, salt), roasted peanuts, polydextrose, maltitol syrup, whey protein isolate, inulin, polydextrose, water, butter (cream, salt), palm kernel oil, peanut butter (peanuts, mono and diglycerides, salt, mixed tocopherols), nonfat dry milk, soy lecithin, salt, natural and artificial flavors, sucralose, acesulfame potassium, neotame.

Nu pot sa spun ca e cel mai curat baton mancat de mine, dar e demential de bun. Nu ai spune ca e fara zahar. Chiar pot sa spun ca face parte din categoria dulciurilor despre care ai jura cu sunt “regular”. Daca nu ar scrie pe eticheta ce si cum, probabil ca nici nu te-ai prinde ce hram poarta.

Ce nu imi place? Faptul ca e indulcit cu maltitol.. iar pentru un stomac sensibil, are niste mici efecte secundare: efect laxativ si balonare.

Costa 6$ (adica in jur de 20 lei) cutia cu 5 batoane. Nu va asteptati sa fie mari, fiecare baton are doar 34 gr. Dar in mod sigur e de ajuns o portie ca sa potolesti poftele.

De cumparat de aici.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-16521314-3