Analiza de produs: Now foods Rejuvenating Clay Mask

1392

Observ in ultima vreme o noua moda in etichetarea produselor cosmetice din US. In loc de listarea ingredientelor, se apeleaza la trade names. Iar produsul de la Now Foods mi-a atras in mod deosebit atentia, intrucat foloseste doua astfel de marci ingregistrate (trademarks).

now foods mask

Nu este un lucru neobisnuit ca un produs sa fie promovat pe baza unui complex de ingrediente reunite sub un nume reprezentativ, insa rar am vazut ca acestea sa se regaseasca si in lista de ingrediente sub aceeasi forma.

Un exemplu usor de retinut este Matrixyl 3000. Chiar daca reclama promovoeaza ideea de Matrixyl 3000 ca un super ingredient, in lista INCI se va regasi sub forma “Glycerin (and) Water (and) Butylene Glycol (and) Carbomer (and) Polysorbate 20 (and) Palmitoyl Oligopeptide (and) Palmitoyl Tetrapeptide-7″

Revenind la produsul nostru, acesta contine  Sepilift DPHP & Alpaflor Gigawhite. Va spun ele ceva? Nici mie. Si nu, nu se regasesc in dictionarul de ingrediente tocmai pentru ca sunt un complex de ingrediente.

Va las intai lista INCI, asa cum apare ea pe produs si pe site si apoi luam cele doua trade-names la puricat, sa vedem ce contin.

Lista de Ingrediente INCI (click pentru detalii)
De-ionized water, aloe vera (aloe barbadensis) leaf gel* kaolin, bentonite, multifruit extract (extracts of bilberry, orange, lemon, sugar cane and sugar maple), vegetable glycerin, glucose/glucose oxidase/lactoperoxidase (natural preservative), sodium ascorbyl phosphate (vitamin C), Alpaflor Gigawhite, sepilift DPHP, sodium hyaluronate (hyaluronic acid), licorice root extract, mulberry bark extract, d-pathenol, hydroxylated soy lecithin, natural aroma and potassium sorbate.

Trecand peste iritantii vizibili (orange extract, lemon extract), am avut neplacuta surpriza sa constat ca are si alcool (si nu numai). Nu il vedeti pentru ca este deghizat.

Sepilift DPHP = Dipalmitoyl Hydroxyproline

Alpaflor Gigawhite = Water, Glycerin, Alcohol, Malva Sylvestris (Mallow) Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Primula Veris Extract, Alchemilla Vulgaris Extract, Veronica Officinalis Extract, , Melissa Officinalis Leaf Extract, Achillea Millefolium Extract

Ingredientele cu rosu sunt ingrediente iritante si daca ar fi scris corect lista INCI, mi-as fi dat seama de la inceput ca nu corespunde preferintelor mele in materie de produse cosmetice. Pentru ca in marea majoritate a cazurilor, stiu de la fata locului ce e fiecare ingredient si daca e ok sau nu. Da, inca am nevoie de dictionar, dar in cazul produsului de fata nu mai era nevoie de documentare ulterioara.

Altfel, sunt fan Now Foods, imi plac produsele lor si voi cumpara in continuare de la ei. Ma deranjeaza doar modul de etichetare a americanilor, care nu este la fel de strict ca cel european.


Comments

 • De ce nu ma mir ca nu aveai nevoie de dictionar? Tu chiar esti pasionata! Ms de review!:*

  Dee's Boudoir 23 July 2013 20:07
  • eh, nu e nicichiar asa :) but thanks :*

   adiana 24 July 2013 11:52
 • Great review! Pentru mine cea mai buna masca ea cea din argila pudra amestecata cu 2 stropi de apa si 3 de tea tree oil

  silvia herself 23 July 2013 20:27
  • thanks! sa stii ca ai mare dreptate, chiar citeam undeva ca cea maibuna masca de argila e ceape care o prepari tu din pudra si apa.

   adiana 24 July 2013 11:53
 • Americanii sunt un popor simplu, prea multe detalii ii zapacesc si folosesc denumirea pe care clientul lor o stie deja.

  Gaelex 25 July 2013 11:33
 • Foarte interesant, nu mi-ar fi trecut prin cap ca ar avea voia sa treaca in lista de ingrediente direct completul realizat de ei. Mi se pare foarte urat si pe mine una m-ar incurca.

  Graziella 25 July 2013 16:33
  • legile US sunt permisive in anumite privinte. Asa cum si legile EU sunt permisive in altele in care US e foarte rigida. :)

   adiana 25 July 2013 16:39
 • do not worry – alcoolul e in % f f mic, cred ca intra la capitolul sub 2% . Adica Gigawhite e la 2% poate , din care , sa zicem, 30% e alcool. Se foloseste tipic intre 3-5%, dar banuiesc ca si mai putin in formula asta.

  eu nu inteleg de ce se risipesc astfel de ingrediente pentru o masca, pe care o clatesti oricum? nu mai bine folosesti o masca simpla (nu zic de tine cin in general), si apoi toate peptidele si vitaminele le pui intr-un produs leave in?

  just being a biatch :))) te pup, fain review!

  Simona (Sânziene si Mătrăgună) 29 July 2013 15:27
  • u r right ! :D

   adiana 29 July 2013 17:43
 • do not worry – alcoolul e in % f f mic, cred ca intra la capitolul sub 2% . Adica Gigawhite e la 2% poate , din care , sa zicem, 30% e alcool. Se foloseste tipic intre 3-5%, dar banuiesc ca si mai putin in formula asta.

  eu nu inteleg de ce se risipesc astfel de ingrediente pentru o masca, pe care o clatesti oricum? nu mai bine folosesti o masca simpla (nu zic de tine cin in general), si apoi toate peptidele si vitaminele le pui intr-un produs leave in?

  just being a biatch :))) te pup, fain review!

  Simona (SC"nziene si MDtrDgunD) 29 July 2013 15:27

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-16521314-3