Alegeri înțelepte de la Lidl – gel de curățare Cien Moisturising Aquarich

7589

Sunt fan declarat Lidl. Am o pasiune pentru multe dintre produsele lor, în special cele alimentare. Dar niciodată până acum nu m-am oprit să cercetez produsele cosmetice. Am mai luat dischete, săpun lichid de mâini și chestii fără mare importanță, însă la produse de îngrijire nu m-am uitat, nu au prezentat prea mare interes.

Dar când Dumnezeu îți luminează calea, găsești și lucruri interesante :)) … în cazul de față, un gel de curățare solubil în apă – Cien Gentle Facial Wash Moisturising Aqua Rich. Frumos formulat, ieftin (adică 8 lei), ambalaj drăguț. Super decent și convenabil.

Deși aveam suficiente produse de curățare acasă, nu m-am putut abține și l-am cumpărat și pe acesta. Unii colecționează pantofi, eu colecționez cosmetice…

poză 4

Având în vedere prețul sub 10 lei, am fost foarte surprinsă să întorc eticheta și să văd ca agenți de curățare Decyl Glucoside, Sodium Cocoamphoacetate și Cocamidopropyl Betaine. De regulă, astfel de produse low cost (și nu o spun în sensul rău) folosesc Sodium Laureth Sulfate (care nu e deloc rău așa cum ne sperie unii, însă sunt ieftini și multe companii îl aleg ca agent surfactant). Așadar, o surpriză plăcută. L-am putea numi aproape bio (glumesc, doar că în general cei trei sunt folosiți în industria €œnaturala”, ca să justifice “€œfără SLS/SLES”).

Pe lângă ingredientele de curățare, mai avem și un iritant, parfumul, dar îi dăm pace, că e singur pe acolo și nu face cine știe ce năzbâtii, fiind spre sfârșitul listei de ingrediente (și nici produsul nu miroase foarte tare, are un parfum discret). Alte vedete nu sunt, dar nici nu avem nevoie, e un produs de curățare, se clateste în maxim 1 minut și orice ingrediente benefice ar interacționa prea puțin cu pielea încât să aibă și vreun efect miraculos.

Ca textură, se prezintă sub formă de gel dens, care spumează decent și nu lasă tenul cu senzația de uscăciune. Pe segmentul low cost, chiar bate cam orice, din punct de vedere al raportului calitate/preț. De fapt, bate și alte câteva produse cu pretenții.

Așadar și prin urmare, nota 9+ cu felicitări :) Cu siguranță ne vom mai întâlni, intenționez să am unul de urgență, pentru momentele când rămân fără Paula’€™s Choice Moisture Boost Cleanser, my all time fav.

cien aqua rich facial wash INCI


Comments

 • Unii colectioneaza si pantofi si cosmetice. :)) Am sa ma uit dupa el prin Lidl, pare interesant si foarte bun la pret.

  Maya Secret 11 December 2014 21:39
  • cine colectioneaza si una si alta peseme e foarte chic :)) da-i o sansa, sigur iti va placea. Mie chiar mi se pare o alternativa grozava atat pentru cei care din varii motive evita SLES, cat si pentru cei care vor un produs ieftin si bun!

   adiana 11 December 2014 21:42
 • chiar am nevoie de un gel ptr fata si am fost sa-l caut, dar nici urma de el prin Lidl….o fi fost vreo editie speciala cumva? singurele peste care am dat sunt gelurile cu ulei de masline, doar ca eu avand ten gras ma cam tem..

  mia 18 December 2014 18:24
  • hmm, nu cred ca e editie limitata, nu scria nimic de genul prin zona de unde l-am luat si nici pe ambalaj. L-am gasit la raionul unde se gasesc dischete demachiante din bumbac.

   adiana 20 December 2014 19:42

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-16521314-3