Spaghete de ciocolata

2066

De curand m-a lovit o mica obsesie cu bucataria moleculara.. de fapt, ca sa fiu sincera, mi s-a pus pata pe spaghetele de ciocolata care se pot face folosind metoda bucatariei moleculare. Nu sunt eu mare bucatareasa (actually, i really suck at it), dar niste paste din astea mi-or reusi si mie. In principiu, bucataria moleculara imbina bucataria obisnuita cu fizica si chimia, prin folosirea de diverse substante precum: agar agar, sodium alginate, calcium lactat etc.

Ideeacu spaghetele e simpla: ai nevoie de apa, agar agar (sau gelatina vegetala cum o mai numesc altii), niste shocolata si indulcitor daca e cazul.

Metoda de pregatire pare si ea desprinsa din cartile cu incepatori, dar ramane de vazut daca talentul meu inascut de a strica orice preparat culinar isi va face simtita prezenta si aici.

Sursa: A Dusting of Sugar

Se iau 3/4 cups (eu am recipiente speciale) apa, care se aduc in punctul de fierbere si se adauga agar agarul (2 gr spune reteta).. se adauga si ciocolata si se amesteca potiunea pana devine un sos de ciocolata imbietor. Cu ajutorul unei seringi se transfera compozitia in tuburile de silicon si se introduc intr-o baie de apa rece, unde se vor relaxa 3-4 minute. Apoi vom apela din nou la ajutorul seringii, de data asta pentru a impinge afara continutul.

Descris in cuvinte, pare destul de dubios tot procedeul, de aceea va voi arata si niste poze edificatoare, facute de altii (aceeasi metoda, dar folosind alta zeama). Acum ca ma gandesc, cum ar fi sa fac spaghete de capsuni ?? yumm .. in loc de ciocolata sa folosesc suc de capsunici. Imi ploua in gura deja!

Momentan eu nu am incercat metoda, pentru ca nu am tuburile acelea de silicon :( ..si ca sa cumpar un kit de bucatarie moleculara care sa le contina si pe alea nu prea imi surade (e cam 150 dolari kitul intreg). Dar nu disper, voi gasi o modalitate sa intru in posesia unor tuburi asemanatoare.

  sursa: My Cooking Hut

De asemenea, puteti urmari aici (<– click here) si un clip care arata metoda de care vorbesc, insa folosind un suc de chestii verzi. Procedeul ramane insa acelasi.

Let me know daca incercati inaintea mea. Vreau sa vad cum va iese voua. Eu voi reveni cu fotografii proprii cand va fi cazul.

P.S: urmatoarele pe lista (daca imi reuseste treaba cu ciocolata) sunt foitele de rom..

 


Comments

  • Foarte interesant! Abia astept sa citesc relatarea :))

    Andreea DLC 16 March 2012 11:31
  • Pare foarte intersant, insa… asa cum spui si tu, costa o gramada kitul ala si nu prea se merita. Crezi ca se gasesc in comert astfeld e spagete?

    Adelina 16 March 2012 12:53
    • in mod sigur se gasesc si componentele separat pentru a e face.. pentru spghetele astea imi trebuie doar tuburile de silicon si seringa si agar agar..agar agar se gaseste la magazinele bio in mod sigur, seringa la orice farmacie si tuburile de silicon primisem un pont de farmacii veterinare sau magazine auto..acu sa vedem..

      adiana 16 March 2012 12:57
  • Asta e postare in asteptarea emisiunii Master Chef :)) Te uiti?

    Cristina 5 March 2013 20:38
    • haha, cam asa. Da, ma uit, dar nu imi plac cand umilesc concurentii, arunca cu farfurii pe jos..

      adiana 5 March 2013 21:47

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *