Diet Food: Supa chinezeasca

1653

Atac la ciorbitaaaaaa !!! :D I love chinese food ! In special supa de pui cu bambus si ou. Din pacate, multe din preparatele chinezesti contin amidon, zahar si alte mici prostioare generatoare de calorii inutile. De aceea, sufletul de artist din mine a decis sa bucure sufletele oamenilor cu o varianta mai sanatoasa. Ce a iesit? Cititi in continuare..

Reteta e simpla tare si nici macar nu o sa dau ingredientele cu gramaj, pentru ca fiecare si-o face dupa cum considera.

Se ia frumos un bust de pui (preferabil Miss Puicutza de la tara) si se fierbe cu sare si piper alb (merge si piper negru). Pana e gata luam niste ghimbir (cam 2-3 cm) si il maruntim (sau taiem bucatele, dupa dorinte si necesitati) si le scufundam in supa unde le lasam sa se imprieteneasca cateva minute (mie imi place sa aiba un gust mai pronuntat asa ca le las sa inoate putin mai mult.. nu prea mult insa, pentru ca vor da un gust amar). Separat luam 2-3 oua (din nou, dupa preferinte) si le batem bine (ca pe covoare.. sau ca pe omleta..) pana se omogenizeaza si le adaugam in supa astfel incat sa iasa “franjuri”.  Luam din stocurile din rezerva nationala si niste bambus pe care il taiem felii subtiri, iar la final, aruncam ca doamna de pe Titanic si doua linguri de ulei de susan.. gen “aaah..oops..am scapat colierul in apa”.

Voila! Dinner is served.

Nu sariti peste ghimbir si uleiul de susan. Ele fac practic toti banii.

Si asa, din spatele camerei de filmat.. am cautat ceva uleiul de susan. Prima data l-am gasit intr-un plafar Centrofarm, la pretul de 35 lei o sticla mica.. Nu m-a lasat inima sa golesc acolo portofofelul si am zis sa imi incerc norocul si la BioGood, unde acelasi ulei, aceeasi marca, acelasi gramaj, costa 75 de lei. M-ar fi durut inima prea rau asa ca m-am resemnat si am facut o vizita si in Carrefour, unde la raionul de produse internationale, trona frumos si uleiul de susan, la umilul pret de 15 lei. Poate nu e chiar ieftin, dar dupa ce vazusem variantele anterioare, parea un chilipir. Bine, nu e bio, but who cares? I am no Paris Hilton :D

Bambusul se gaseste in Dragonul Rosu (se gaseste si in alte parti in mod sigur, dar nu stiu eu alte magazine). Parca am vazut ceva si prin Mega Image, dar nu sunt sigura. Nu mai tin minte cat am dat pe el, dar stiu sigur ca nu are zahar, ceea ce e un plus.


Comments

  • Tot din Dragon poti sa iei si ulei de susan ;) eu il folosesc des la preparatele coreene. Ai un stil narativ foarte amuzant :)

    Andreea DLC 17 February 2012 21:19
    • Multumesc:* ..chiar nu ma gandisem ca as putea sa cumpar din acelasi loc.. cum il cumparasem deja din carrefour, nu mi-a mai dat prin cap sa ma uit si acolo. O idee excelenta pentru cand mi se termina asta. Ce ma enerveaza teribil in Dragonul Rosu e ca multe produse nu au eticheta in romana, nici traduceri in engleza, iar eu chineza nu stiu o boaba. Mereu trebuie sa intreb pe vreounu pe acolo da ce e asta, dar asta, si asta?

      adiana 17 February 2012 21:31
      • Cu placere :* Stiu cum e cand ai un produs in mana si habar n-ai cu ce se mananca (la propriu :)). Spre mirarea mea, insa, la magazinele de unde am cumparat eu ingrediente asiatice majoritatea aveau etichete in romana sau eticheta originala avea si scris in engleza. Mi s-a intamplat insa si sa am nevoie de informatii (de la o vanzatoare care se tinea dupa mine in magazin, eu, in naivitatea mea, crezand ca vrea sa ma ajute), si sa aflu ca domnisoara nu stie o boaba romana :D Mai este un magazin alimentar chinezesc pe Sos. Colentina, poti sa mai arunci si pe acolo un ochi :)

        Andreea DLC 17 February 2012 22:22
        • cu siguranta..merci d pont.. am vazut la tine pe blog o reteta asiatica.. dar ca sa fiu sincera, mie imi plac chinezariile europenizate :D ma depasesc chestiile lor complicate

          adiana 17 February 2012 22:27
  • hye again! si eu sunt fana mancare chinezeasca, cumpara sos de soia de la dragonul rosu direct, e ñam,ñam si chiar indispensabil ¨sarea chinezesca¨alaturi de 5 spices mix praf dar si normal, nu trebuie abuzat de cel din urma pt ca schimba radical gustul dar aduce mai aproape tentativele casnice de ceea ce gasesti prin restaurante.

    Monica 21 February 2012 17:22
    • multumesc ! suna foarte nostim..nam nam :)) pai daca nu am :))

      adiana 22 February 2012 8:51
  • Pingback: Supa de somon cu ciuperci Shiitake

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *