Ceara de zahar – reteta homemade

9446

In perioada in care am locuit la camin, probabil aveam prea mult timp liber si am avut posibilitatea sa incerc diverse retete de ceara de zahar. Binenteles ca am stricat cateva oale in incercarile mele disperate de a iesi ceva utilizabil. Dar asta e specific mie, pentru ca sunt anti-talent cu tot ce tine de aragaz, mancare, gatit, preparat, lucruri de-astea feminine. Nici cu faptul ca era sa ard toata bucataria caminului C3 nu mi-e rusine, asta e, gresim, platim .. la o adica, asa se invata)

Reteta castigatoare:

– 200 gr zahar

– 50 ml zeama lamaie

Procedura: se toarna zaharul intr-o craticioara si lamaia peste.. se pune pe foc mic (pentru plitele electrice, foc mic inseamna nivelul 4) si se asteapta sa faca bule, nici nu stiu cum sa ma exprim.. balonase) .. se da focul mai mic si stati cu ochii geana pe maglavais pana isi schimba culoarea intr-un bronz aramiu, putin inchis (intre timp, mi-am luat si termometru de bucatarie si e mai usor.. temperatura optima la care e “ready” este de 235 grade Fahrenheit). Atunci e momentul sa o luati de pe foc si sa o turnati intr-un recipient, unde o lasati sa se mai raceasca pana ajunge la o temperatura suportabila. Eu o intind cu o spatula de la alte produse de epilat si ca benzi folosesc bucati de material textil taiate din tricouri mai vechi, cearceafuri etc .. am folosit si cu benzi speciale de epilat, dar nu se compara. Puteti sa si spalati materialele pentru folosiri ulterioare (partea buna la epilarea cu zahar este ca daca te razgandesti si ai intins deja ceara, nu e nevoie decat de o scurta vizita la baie pentru indepartarea inamicului).

Atentie! miscarea de tragere trebuie fie ferma si rapida, altfel va invinetiti .. eu am incercat si cu tragere in directia cresterii firului de par si opus, personal nu am observat nici o diferenta

Durerea? Din punctul meu de vedere, mai suportabila decat la epilarea cu ceara. Iar eu am toleranta mica la durere, am impresia ca doare si cand intind ceara .. ba as putea sa si plang in avans

Exista si o varianta de ceara unde formezi o bila si o tot refolosesti, fara a mai fi nevoie si de benzi.. dar mai am de lucrat pana sa nimeresc reteta pentru textura respectiva.. eventual ma dau cu al meu Ing Bank Visa pe net si fac de-o comanda pe ebay din egipt, sau tarile din jur care folosesc pasta de zahar.

Pentru orice nelamuriri, ask me. Poate mi-a scapat ceva demn de mentionat si nu mi-am dat seama.

See ya !


Comments

  • Nu am incercat epilarea cu zahar,dar tare mi-as mai dori sa pot face acele bilute.Dar cum sunt sigura ca voi arde cateva cratite…mai bine sa astept sa ajung la ai mei acasa :D:D:D
    Ca si procedura ai fost foarte explicita,ramane sa imi iau totusi un termometru-e mai sigur!
    Multumesc,pupici!

    Endre Reviews 11 September 2011 8:02
    • @Endre Reviews .. merita incercat macar o data :D pups

      beautyrelated 11 September 2011 8:21
  • imi placeee…o sa incerc !

    coco 11 September 2011 8:11
    • @coco .. you really should :) la inghinal nu ma bag, nu am curaj suficient sa trag, dar in rest e parfum :D

      beautyrelated 11 September 2011 8:22
  • Am incercat si eu si am reusit sa ma ard in 3 locuri…mai am si acum semnele, mai estompate but still, dupa un an si jumatate! Aveti deci mare grija cu temperatura. Ma rog, eu am mai spus ca sunt nepriceputa in bucatarie. :) Am ramas tot la epilatorul sfant si zonele sensibile la salon.

    Alexa 11 September 2011 15:01
    • ouch.. pe mine m-a ferit ingerul pazitor si de arsuri, ca doar atat imi mai lipsea dupa ce aproape am dat foc la bucatarie :)))))

      beautyrelated 11 September 2011 15:14
  • haha buna asta :))) trebuie sa detaliezi :))

    Alexa 11 September 2011 18:09
    • pai acolo la camin erau 2 plite electrice.. si pun eu frumos acolo oala, fac magie in cratita si pana se fac renumitele balonase, ma apuc de facebook pe telefon.. ma duc la geam si ma uita Dumnezeu intr-o chatuiala .. la un mom simt eu miros de ars asa.. “mha, parca vine de aproape..care Dumnezeu gateste ?” .. la care imi dau seama k eu :))) .. se transformase zaharul meu in ceva negru pe fundul cratitei si scotea fum .. am fost nevoita sa arunc ibricul, ca nu mai era bun de nimic :))

      beautyrelated 11 September 2011 18:24
  • ce funny esti! :))

    Alexa 11 September 2011 22:51
  • Genial! M-as apuca si eu sa gatesc o ceara in weekend… chiar ma tenta o pasta de zahar, dar clar e mai scumpa decat o punga de zahar si o lamaie. Termometrul imi lipseste acum, si ceva par… dar in 2 sapt o pun in practica :D Pup!

    Geo 14 September 2011 21:51
  • Buna! Ai mai gasit reteta bilutelor de zahar? Tare as vrea sa o stiu si eu.

    Adriana 12 July 2017 1:27

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UA-16521314-3